Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
TIBBİ GEÇMİŞİNİZİN ÖNEMİ

İnsanların hayatları boyunca geçirdikleri hastalıklar, aşı, rapor, tahlil sonucu gibi hastalık ve tedavilerde hayati önem taşıyan belgelerin tutulduğu kişiye özel bir tıbbi geçmiş, kişinin gelecekte yaşayacağı bir sağlık sorunlarında kendisine büyük kolaylık sağlar.
Hayati önem taşıyan durumlarda tedavi sürecinin verimli geçmesi ve geçmiş dönemlerde hayatında büyük önem taşıyan hastalıkları boyunca yaptırdıkları tahlillerin, kullanılan ilaçların listesi gibi sağlığı etkileyen önemli faktörlerin tıbbi geçmişte saklanması önemlidir. Tedaviyi tamamlamak hem stresli hem de heyecanlı olabilir. Tedaviyi bitirdiğiniz için rahatlarsınız ama bazı hastalıkların geri gelebileceği konusunda kaygılanmamak da elde değildir. Özellikle kanser hastası insanlarda çok yaygın bir endişedir bu.
Doktorlar genelde tedaviden sonraki iki yıl boyunca her 3 ila 6 ayda bir tıbbı geçmişinizi öğrenip fiziksel muayene yapmaktadır. Ani ve acil olan durumlarda yaşadığınız semtten ve her zaman gittiğiniz doktordan uzak olmanız gibi durumlarda tıbbi geçmişinizden alınan bilgilerle hiçbir hayati risk atlanmaz.
Oldukça pahalı olan laboratuvar, tanı testlerinin tıbbı geçmişinizde bulunması sizin hem paradan tesadüf etmenizi hem de karşılaştırma amaçlı tekrar tekrar aynı testleri yaptırmak zorunda kalmanızı engeller. Eski, yeni testlerinizin, röntgen ve emarlarınızın (MR)  bir arada bulunması kıyaslamayı kolaylaştıracağından doktorların değerlendirme yapmasını kolaylaştırır. Geçmişte konulan teşhislere bakılarak, olağan durum için daha emin ve doğru bir şekilde tanı konulabilir.