Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
HASTALIK TEŞHİSİ

Hastalık Teşhisi


Birçok hastalık oluşum sırasında birbirine benzerlik gösterebilmektedir. Hastalık teşhisi, bu alanda yapılması gereken en önemli tıbbi müdahalelerden bir tanesidir. Çünkü yapılacak yanlış hastalık teşhisi, yanlış tedaviler sonucunda, hastayı daha zor bir duruma düşürebilmektedir. Bunun için ayrıcı tetkikler yapılarak, farklı müdahaleler ile hastalığın kesin adı öğrenilmelidir.

Her hastalığın tanısının konması, aynı hızda gerçekleşmez. Bazı hastalıklara çok daha kolay ve kısa sürede tanı konulurken, bazı hastalıklarda bu süre uzayabilmektedir. Bu süreçte özellikle hastalıkların başlangıç süreçlerine bakılması gerekir. Çünkü başlangıç süreçlerinde, birçok hastalık teşhisi, birbiri ile benzerlik gösterir. Hastalık öyküsü ve muayene bulguları, uzmanların doğru teşhise ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Yaşam içerisinde bulunulan ruhsal durum, yaşanan baş ağrıları, yorgunluk, halsizlik ve uykusuzluk durumları, çoğu zaman strese bağlı olduğu düşünülen rahatsızlıklardır. Fakat bu rahatsızlıklar aslında vücudun verdiği ciddi sinyaller olabilir. Bu yüzden, bu durumların geçiştirilmemesi ve uzman kişiler tarafından tedavi edilmesi gerekir. Doğru konulan hastalık teşhisi sayesinde, her birey, hastalığın önüne geçebilme fırsatını yakalayabilmektedir. Bunun için güvenilir hekimlerin, doğru kararları verebilmesi önemlidir.