Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
sıkça sorulan sorular
SIKÇA SORULAN SORULAR

Elbette. Medicopin sizlere sağlık durumunuzu yurt dışından bir uzman ile değerlendirebilme imkanı sağlayan bir hizmettir. Tedavinize ülkenizde, lokal doktorunuzla devam etmeyi planlıyor olmanız bu hizmetten yararlanmanız için bir engel değildir.

Arzu etmediğiniz sürece bu durumu doktorunuzla paylaşmak zorunda değilsiniz; ama önemli sağlık sorunlarında ikinci görüş alınması yaygın bir uygulama olduğu gibi hasta ve hasta yakınının da doğal hakkıdır. Lokal doktorunuzun durumu bu şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz.

Sistem postalama işlemine gerek duymaksızın test ve görüntülemelerinizi online olarak yükleyebilmenize uygun olarak hazırlanmıştır.

Doğru değerlendirme için doğru bilginin gerekliliği tartışılmazdır. Radyoloji başlığı altında detayları ile açıklandığı gibi görüntülerin değerlendirilmesi esnasında yapılacak bir hata bütün süreci olumsuz etkileyeceğinden, doktorlarımız, herhangi bir risk almamak adına, gerekli gördükleri durumlarda görüntülerin güvendikleri radyoloji uzmanlarınca değerlendirilmesini isteyebilirler.

Medicopin.com’un doktor kadrosu uluslararası kabul görmüş sağlık merkezlerinde görev yapan, konusunda uzmanlığı dünyaca kabul edilmiş ve çok spesifik çalışma alanlarına sahip uzmanlardan oluşur. Kendi uzmanlık alanları dışında kalan alanlarda hasta kabul etmezler. Bu nedenle, hastalarımızın durumları öncelikle Medicopin.com bünyesinde görev yapan doktorlarca değerlendirilerek en doğru uzmana yönlendirilir. Sizin danışmak istediğiniz doktor sizin sağlık durumunuz için doğru olduğu sürece seçiminiz belirleyici olur.

Normalde uzun randevu süreleri ile çalışan doktorlarımız, Medicopin.com hastalarına sağlanan öncelikle, hastalarımıza tıbbi değerlendirmelerini 4 - 6 hafta arasında ulaştırırlar.

Sadece Medicopin.com kurucularının kişisel geçmişleri ve danışma kurulunu incelemenizin bile güvenilirliğimizle ilgili içinizi rahatlatacaktır. Bununla birlikte uzmanlarımızın değerlendirmelerini size video ile ulaştırıyor olmamız, bu konuda soru işaretine yer bırakmamaktadır.

İngilizce “ disclaimer form ”dan yapılan tercüme ile isimlendirilmiş olan bu formlar Amerika’da doktor ziyaretleri sırasında bütün hastalara imzalatılan ve doktorun yasal zorunluluklarının çerçevesini çizen resmi bir evraktır. New York bazlı bir şirket olarak, bu form doldurulup onaylanmadan işlemlerimize devam edemeyeceğimiz gibi uzmanlarımız da bu formları almadan hasta kabul etmezler.

Evet. Başvurunuz esnasında doktorunuzla canlı bağlantı yapmak istediğinizi belirtmeniz halinde tarafınıza iletilecek randevu zamanında sitemiz üzerinden, son derece kolay bir şekilde, uzman doktorumuzla online olarak yüz yüze görüşmenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tabii. Medicopin.com arzunuz halinde bir tıbbi mütercim tercümanı görüşmeniz sırasında hatta alarak doktorunuz ve sizin aranızda tercüme yapılmasını sağlar. Mütercim tercümanlık hizmeti Medicopin bünyesinde verilmemekte, bu hizmet çözüm ortaklarımız vasıtasıyla sağlanmaktadır.

Uzman doktorumuzun belirleyeceği üç alternatif randevu tarihi tarafınıza ulaştırılarak sizin için uygun olan tarihi onaylamanız istenir.

Medicopin.com doktorunuzla görüşmenizi mümkün olan en yüksek kalite ve güvenlik standartlarında gerçekleştirebilmeniz için gerekli bütün teknik alt yapıya sahiptir. Lütfen siz de internet bağlantınızın kalitesinden emin olunuz. Yine de kontrol edilemeyen sebeplerle bir bağlantı sorunu yaşanması halinde görüşme için en yakın zamana bir randevu daha belirlenir.

Medicopin.com’un şu aşamada sigorta şirketleri ile anlaşması bulunmamaktadır. Medicopin.com’dan alacağınız hizmet bedelini sigorta şirketinden talep edip edemeyeceğiniz tümüyle poliçenize ve sigorta şirketinin değerlendirmesine bağlıdır.

Tarafımıza ulaşan bütün başvurular öncelikle Medicopin.com’un doktor kadrosu tarafından özenle incelenir. Hastanın şikâyetleri ve tarafımıza ulaştırdığı değerlendirmeleri doğrultusunda konunun uzman doktorlarımızdan hangisinin çalışma alanına girdiğini ve uzman doktorumuzun ilk anda ihtiyaç duyabileceği temel bütün verilerin toplanıp toplanmadığını kontrol eder. Bu aşamadan sonra başvurunuz uzman doktorumuza iletilir. Uzman doktorumuzun, tıbbi durumunuz için, uygun gördüğü şekilde işlem devam eder. Bu süreçte durumunuzun daha net şekilde değerlendirilebilmesi için sizden ek testler ve görüntülemeler istenmesi veya farklı soruların size iletilmesi mümkündür. Uzman doktorumuzun tıbbi değerlendirmesi 4 - 6 hafta içinde video kaydı ile tarafınıza iletilir.