Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
İKİNCİ GÖRÜŞ NEDİR?

Söz konusu sağlığınız olduğunda, mutlaka alternatif olarak bir doktorunuz olmalı. Günümüzde hastaların çoğu zaten bir doktorla yetinmeyip başka bir doktora da danışıyorlar. İkinci görüş aslında kendi doktorunuz açısından da kötü bir şey değildir, aksine eğer bir eksikliği varsa ona yardımcı olmanızı sağlar.  Özellikle sağlığımızı tehdit eden ciddi rahatsızlıklarda, bir başka doktordan ikinci bir görüş almak sizi birçok tehlikeden korur. Sağlığımız konu olunca yanlışlık çok önemli bir nokta haline geliyor. Bazı yanlışların telafisi de yoktur. Kronik rahatsızlık, ciddi bir ameliyat gibi insan hayatını derinden sarsacak teşhisler daha da önem kazanıyor.
Bazı hastalıklarda zaman çok önemlidir, hasta olduğunuz dönem ortaya çıkan ruhsal sorunlar, geçirilen uykusuz geceler, yaşanan stresler ve ekonomik kayıplar..  kısacası tam bir bedensel, ruhsal, sosyal travma durumu söz konusu. Özellikle ameliyat olmanız gerektiği söylendiğinde, teşhis konulması geciktiğinde, tekrar tekrar yeni testlere ihtiyaç duyulduğunda, konulan teşhis doktorunuzun uzmanlık alanının dışında kaldığında, uygulanan tedavilere rağmen şikayetleriniz, sorunlarınız devam ettiğinde yeni bir görüş almaktan yani ikinci görüş almaktan çekinmeyin.
Çoğu hastalığın belirtileri çoğu zaman ayrıdır, bazıları vücutta yayılana kadar belirti göstermez bazıları ise anında belirti göstermeye başlar. Bu nedenle konulan ilk teşhisin doğruluğu her zaman tartışılır. Özellikle doktorunuz belirtilerinize teşhis koymakta güçlük çektiği zaman, hastalığınız doktorunuzun uzmanlık alanına girmiyorsa, bir süredir tedavi olmanıza rağmen, olumlu sonuçlar alamıyorsanız, doktorunuza inancınızı kaybettiyseniz, iletişim kurmakta zorlanıyorsanız ve başka tedavi yöntemleri denemek istiyorsanız mutlaka ikinci görüş almalısınız.