Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
HASTALIK TEŞHİSİ VE ÖNEMİ

Sağlığımızı önemsemek, kendimizi sevmemiz bizim hayatımızı her zaman güzelleştirir. Hayatın bize ne sunacağını bilemeyiz, uzun soluklu planlarımızın bir anda terse dönmesi bizi alt üst yapabilir.  
Hayatımız boyunca birçok hastalık teşhisi ile karşı karşıya kaldık.  Sağlığımızı korumak daha iyi bir hayat yaşamak istiyorsak bu hastalık teşhisini önemsememiz gereklidir. En küçük rahatsızlıklar bile büyük sorunlara sebep olabilir. Her hastalık her vücutta aynı şekilde reaksiyonlar göstermez her hastalık teşhisi aynı tedaviyle sonuçlanmaz. Hastalık sürecince yaşadığımız bütün umutsuzluklar hastalığımıza bir teşhis konana kadar değil mi aslında? Hastalığımıza teşhis konana kadar aklımızdan geçen bir sürü kötü düşünce bizi olumsuz düşüncelere sürüklüyor. Bazı durumlarda durumun sebebini öğrenmek bizi rahatlatır. Hastalık teşhisi de öyledir. Hastalığımızı hayatımıza sokmamız, onunla yaşamayı öğrenmemiz ya da geçeceğini bilmemiz bizim güçlü durmamızı sağlar. Ağır bir hastalık ya da daha basit bir hastalık geçirebiliriz ama konu sağlığımız olunca en hassas olduğumuz döneme giriyoruz. Kafamızda oluşan muallaklar bir son buluyor.
İnanmak başarmanın yarısı olduğu gibi sağlığımız konusunda da güçlü olduğumuzu bilmek bizim hastalığı yenmemizi sağlayacaktır. Kendimize güvenmemizin yanı sıra, sağlığımızı emanet ettiğimiz doktorda çok önemlidir. Doktorumuzdan güzel enerji alabildiysek ve bize güven verdiyse hastalık ile olan savaşa 1-0 önde başlıyoruz. Çünkü sağlık hiçbir şeyle değişilmeyecek ve maddiyat ile ölçülemeyecek kadar değerli.