Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
BİLİMSEL METOTLAR

Önerilerimizde Bize Yol Gösteren Bazı Bilimsel Metotlar


Vücut Kompozisyonu testi:
Bu test kişilerin genel sağlık durumu ve atletik performansları acısından büyük önem taşımaktadır. Vücuttaki yağ ve kas oranının bölgelere  göre dağılımını gösterir. Bu test profesyonel sporculara veya spora hevesli bireylere, spor yaparken vücudun hangi bölgelerine daha çok odaklanmaları gerektiğine dair bilgi verilmesine yardımcı olur. Dexa scan vücudun yağlı ve yağ oranı düşük bölgeleri hakkında kesin bilgi verdiğinden zaman içinde oluşabilecek değişikliklerinde gözlemlenebilmesine yardımcı olur. Ayrıca vücut kütle indeksinin yeterli olmadığı bazı durumlarda obezite hastaları içinde kullanılan bir yöntemdir. Vücut kompozisyon testi, insanların kemik yapılarında ve eklem yerlerindeki zayıf yoğunluk noktalarını net olarak göstererek, kırılabilecek riskli bölgeleri işaret edip önceden tedbir alınması konusunda en etkin yöntemdir.

• Kardiyopulmoner Egzersiz testi:
Bu özel test oksijen tüketimini ve karbondioksit üretimini ölçer. Bunun yanında vücudun egzersiz sırasındaki verimliliğinin ve egzersiz eksiklerinin tespitine imkan tanır. Bu sonuçlardan, kişilere performans ve verimliliği arttırmaya yönelik doktor tavsiyeleri önerilir. Buna ek olarak bu test kalp ve akciğer hastalıklarının tespitinde ve takibinde hayati önem taşır.
 

• Kan ve Hormon testleri:
Değerlendirdiğimiz testlerden en önemlileri şu şekilde sıralanabilir: Glikoz, laktoz, elektrolit, insulin, kolestrol, trigliserid, testesteron, insulin benzeri büyüme faktörü 1 (IGF1),tiroit hormonları (TSH,T4,T3), kortizol, kemik döngüsü belirteçleri (BSAP, CTX, NTX) ve diğer birçok standart laboratuvar ve hormon  testleri.