Right Menu - Home Anasayfa
Right Menu - Sitemap Site Haritası
Right Menu - Contact Us Bize Ulaşın
Right Menu - Bookmark 'Favorilerim'e Ekle
Right Menu - Print Yazdır
 
MEDİHİSİN YARARLARI

Kişilerin (kişisel sağlık geçmişleri, aile geçmişleri, kronik hastalıkları, alerjileri, aşıları, kullandığı ilaçlar, laboratuvar test sonuçları, görüntülemeleri, alışkanlıkları v.b)  önemli sağlık bilgilerini elektronik ortamda tutmaları, sadece organizasyon kolaylığı sağlamakla kalmaz; takip etme, güncelleme ve gerektiğinde hızla doktorları ve aileleriyle paylaşma imkanını da tanır.

Medihis hizmetinin kullanıcılarına sağladığı faydaları aşağıdaki başlıklar altında toparlamak mümkündür;

  • Acil müdahale ve seyahat halinde müdahale: Acil müdahalede bulunacak sağlık personelinin kişinin sağlık geçmişine ilişkin doğru ve detaylı bilgiye sahip olması müdahalenin risklerini azaltır ve başarı oranını arttırır.
  • Kronik Hastalıkların Takibi: Bir veya daha fazla kronik hastalığa sahip olanlar, formlarda ve laboratuvar test sonuçlarında yapacakları düzenli güncellemelerle sağlık durumlarındaki değişimi ve tedavi sürecini etkin şekilde takip edebilirler.
  • Grafik Ve Tablolar: Kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bulgular, durumun gereğine göre bazen karşılaştırmalı olarak yorumlandıklarında , bazen de  doğru zaman kesimlerinde incelendiklerinde değerli göstergeler olabilirler.
    Tıbbi gösterge eğrisi, verilerin zaman ve değer bileşenli grafiklerle takibinden elde edilir. Kayıt sıklığına bağlı olarak daha da değer kazanan bu eğri sayesinde hastanın geçirmis olduğu süreci bir bakışta görmek mümkündür.
    Tıbbi verilerin; referans değerlerle ve/veya birbirleriyle karşılastırmalı grafiklerle takibi ise gerek teşhis gerekse tedavi aşamasında sürecin doğru ve hızlı değerlendirilebilmesine olanak tanır.     
  • Aile üyelikleri: Fazla sayıda kişinin (çocuk, aile büyükleri, eş vb) sağlık takibinin sorumluluğunu üstlenmiş kişiler için, süreç içinde, bilginin takibi ve kontrolü ciddi bir sorun oluşturabilir. Medihis, üyelerine bu önemli sorumluluklarını yerine getirmede kolaylık sağlar.
  • Hızlı ve güvenli veri aktarımı: Medihis, farklı tıbbi kurum veya kuruluşlardan hizmet alan hastaların gerekli durumlarda bilgiyi hızla paylaşmalarına imkan tanır. Medihis üyeleri sağlık geçmişlerini yüksek güvenlik standartlarında saklamak ve ihtiyaç duyduklarında hem Medicopin.com’un doktorları, hem de diğer sağlık görevlileri ile hızla paylaşmak imkanına sahiptirler.
  • Yıllık rutin uzman değerlendirmeleriMedicopin.com’un medihis hizmeti, üyelerine, yılda bir defa, uzman bir endokronolojist tarafından yapılacak tıbbi değerlendirme ile erken teşhis imkanı ve koruyucu hekimlik hizmeti de sağlar.
  • Çocuk gelişimi: Medihis, minik üyelerinin gelişimlerini, (boy, kilo, baş çevresi) grafikler halinde takip etme ve ortalama değerlerle karşılaştırma imkanı sağlar. Bunun yanında aşı karnesini de oluşturulabileceğiniz bu online platform onlara ilerde hatırlanması mümkün olmayan bilgileri içeren, kalıcı ve ulaşılabilir bir sağlık arşivi hediye etmenize olanak tanır.  İlk ultrasonlarından başlamaya ne dersiniz?

Aşağıda sağlık geçmişinize ait bilgilerin organize ve ulaşılabilir olmasının önemi üzerine yapılan yüzlerce değerlendirmeden bir kaçını bulacaksınız.